Appelkoekjes

appelkoekjes
Deze simpele appelkoekjes zijn zo gemaakt en smaken met of zonder kaneelsuiker heerlijk! Ze doen me denken aan appelbeignets, maar dan de light variant; zonder gist en zonder frituurpan. Je kunt ze eten als lunchgerecht, of koud als tussendoortje.

Wat heb je nodig voor ongeveer 25 koekjes
– 5 zure goudreinetten
– 125 gram zelfrijzend bakmeel
– 2 dl. melk
– snufje zout
– zonnebloemolie om in te bakken

Hoe maak je de appelkoekjes klaar?
Maak een beslag van bloem, melk en zout met de mixer een glad beslag. Schil daarna de appels en haal met een appelboortje de klokhuizen eruit. Snijd ringen van de appels en haal ze een voor een door het beslag.

Het bakken van de appelkoekjes
Verhit nu in een koekenpan (of nog handiger in twee pannen tegelijk) een flinke scheut zonnebloemolie en bak de koekjes gaar en bruin. Ongeveer 3 minuten per kant.

Je kunt de koekjes bestrooien met wat suiker en kaneel als je dat lekker vind.

Zin in wat anders? Je kunt ook flensjes bakken of oud Hollandse drie in de pan!

Over Kokende Oma

Recepten uit grootmoeders tijd
Dit bericht is geplaatst in Bijgerechten, Lunchgerechten, Recepten, Tussendoortje. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *