Broodtaart

broodtaart

Oud brood weggooien, is zonde! Heb je aardig wat oud brood over? Maak er dan eens een ouderwetse broodtaart van. Handig, lekker en weer eens wat anders. Je kunt de taart als lunchgerecht eten, of ’s middags bij de thee. Wij vinden dit best machtige gerecht het lekkerst als toetje.

Wat heb je nodig voor oud Hollandse broodtaart?

– 500 gram oud brood (zonder de korsten)
– 600 ml. melk
– 120 gram suiker
– geraspte citroenschil
– 100 gram rozijnen
– 100 gram boter
– jam om over de taart te strijken
– 4 eieren, gesplitst

Hoe maak je de taart klaar?

Verwarm de oven voor op 150 graden (hete luchtoven). En vet een ronde springvorm (of gebruik een siliconen bakvorm, dan kan ook). Splits de eieren en klop in een kom de eiwitten stijf met een handmixer. Breng vervolgens in een pan de melk aan de kook en roer het brood er langzaam doorheen, totdat het uiteenvalt. Vermeng de pap met de suiker, de boter, de eierdooiers, de rozijnen en de citroenschil. Meng nu rustig roerend het eiwit er doorheen. Giet het warme mengsel direct in de bakvorm.

Het bakken van de taart

Bak de taart nu in de oven in ongeveer 1 uur gaar. Laat het in de vorm eerst wat afkoelen voordat je de taart eruit haalt. Je kunt de taart nu bestrijken met wat jam. Wij gebruiken hiervoor oma’s zelfgemaakte aardbeienjam.

Geen zin in broodtaart, maar wel oud brood voorhanden? Je kunt er ook wentelteefjes van maken!

Over Kokende Oma

Recepten uit grootmoeders tijd
Dit bericht is geplaatst in Gebak&taarten, Lunchgerechten, Recepten, Toetjes met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *