Zelf bonbons maken is leuk, makkelijk en het eindresultaat is smullen geblazen. Er werd bij ons in huis door de kleinere bewoners al weken gelobbyd om eindelijk ook eens recepten van oud Hollands snoep uit te proberen. En met succes! Het eerste’snoepje van de maand’ is een feit; chocolade truffels! Om je vingers bij af te likken.
Wat heb je nodig voor ongeveer 15 chocolade truffels?
– 200 pure chocolade
– 50 gram boter
– 1 eierdooier
– wat chocolade hagelslag (wij hadden alleen XL in huis, ook lekker) of cacaopoeder
– een lepel halfvolle melk
– naar smaak wat suiker
Hoe maak je de chocolade truffels klaar?
De chocolade breek je in stukken en deze smelt je in een pannetje met daarin de eetlepel melk op een heel laag vuur. Meng de suiker (een of twee schepjes) en de boter er doorheen en laat dit mee smelten. Als laatste meng je de eierdooier door het mengsel wanneer het pannetje van het vuur is. Daarna laat je het geheel afkoelen (niet in de koeling, maar gewoon op het aanrecht). Maak nu van het mengsel met een lepeltje kleine (of grote, wat je lekker vindt) balletjes en rol deze door de hagelslag of door de cacaopoeder.
Heerlijk bij een kopje thee of een bakje koffie.
hoelang en waar kan je dit het beste bewaren
Je kunt de truffels het beste op kamertemperatuur bewaren in een afgesloten bakje.