Decemberknabbels

Decemberknabbels
Deze Decemberknabbels zijn volgens een heel oud recept voor pepernoten gemaakt. De jonge garde in huis herkent zowel in de kleur (oké ik had donkerbruine basterdsuiker kunnen gebruiken) als in de smaak (lekker spicy!) niet ‘de echte pepernoot’. Zou deze in de loop der tijd veranderd zijn? Lekker zijn ze wel en dus dopen wij ze om tot ‘Decemberknabbels’. Zeker het proberen waard. Ook in de rest van het jaar een fijn ouderwets knabbeltje voor bij de thee of de koffie.

Wat heb je nodig voor Decemberknabbels?

– 250 gram bloem
– 1 snufje bakpoeder
– 250 gram suiker
– 5 eidooiers
– vers geraspte nootmuskaat van 1 hele muskaatnoot (een rasp of een molentje is hierbij een uitkomst)
– 1 theelepeltje kaneel

Hoe maak je dit pepernootachtige koekje klaar?

Rasp de hele muskaatnoot fijn. Roer de eidooiers met de suiker tot een gladde massa. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en de kruiden (zodat het goed verdeeld is) en voeg dit toe aan het eimengsel. Kneed alle ingrediënten vlug tot een stevig deeg. Het lijkt in samenstelling op zandtaartdeeg. Verwarm de oven voor op 150 graden (heteluchtoven). Rol nu kleine of grotere balletjes van het deeg en druk ze aan de onderzijde plat op een bakplaat bekleed met ovenpapier. Bak ze in 15 tot 20 minuten gaar.

Een heerlijk knabbeltje voor in de feestmaand, leuk om met de kinderen te maken en zo klaar!

Over Kokende Oma

Recepten uit grootmoeders tijd
Dit bericht is geplaatst in Feest, Recepten, Tussendoortje, Winter met de tags , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Decemberknabbels

  1. Pingback: Zelfgemaakte pepernoten | Kokende OmaKokende Oma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *