Gesmoorde witte kool

Witte kool

In een uur tijd tover je met dit recept een hele witte kool om in zacht smakende, gesmoorde kool. Heerlijk met een gehaktbal en wat puree. Zelfs mijn kinderen smullen er gretig van. Wat best uniek is met kool!

Wat heb je nodig voor gesmoorde witte kool?
– 1 witte kool
– 1 dl. melk
– 40 gram (room)boter
– bloem, zout en nootmuskaat
– grote pan

Hoe maak je de witte kool klaar?
Haal de buitenste bladeren van de kool af en snipper de kool in kleine stukjes. Zet de kool in de pan op het vuur met de boter en wat zout en voeg de melk toe. Stooi (naar smaak) nu wat nootmuskaat over de kool. Breng het geheel zachtjes aan de kook, laat het 1 uur op een laag vuur gaar stoven. Schep de kool zo nu en dan even om. Let op dat de kool niet droog kookt en aanbrandt. Voeg indien nodig nog wat extra boter en/of melk toe.

De kool binden met bloem
Na een uur is de gesmoorde kool klaar. Vind je het geheel te vochtig, dan kun je dit binden met bloem. Meng hiervoor in een kopje een eetlepel bloem met wat water en voeg dit toe aan de bloem. Je kunt naar wens, de kool nog wat verder op smaak brengen met wat extra zout en nootmuskaat.

Eet smakelijk!

Over Kokende Oma

Recepten uit grootmoeders tijd
Dit bericht is geplaatst in Bijgerechten, Groente, Recepten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *