Oma’s appelmoes

appelmoes

Oma’s appelmoes maak je met moesappelen zoals Goudreinetten, Jonagold of Elstar. Ik gebruik voor deze appelmoes een mix van de wat zuurdere Goudreinet en de wat zoetere Elstar. Door deze combinatie heb je maar een beetje extra suiker nodig.

Met het schillen, verwijderen van de klokhuizen, koken en stampen ben je in totaal zo’n 20 minuten kwijt. Dit recept is voldoende als klein bijgerecht voor 4 personen. Het is gemakkelijk om er meer van te maken; je kookt wat meer appels. Let hierbij wel op de verhouding Elstar/Goudreinetten.

Wat heb je nodig?
– 500 gram Elstar
– 500 gram Goudreinetten
– fijne suiker

Hoe maak je de appelmoes klaar?
Je schilt de appels, verwijdert de klokhuizen en snijdt ze in vieren. De appels zet je op met een bodempje water. De appels koken in ongeveer 10 minuten tot moes. Je hoeft het dan alleen nog fijn te roeren met een roerspatel of te stampen met een stampotstamper. De appelmoes is gelijk al lekker fris van smaak. Wil je het geheel wat zoeter, voeg dan nog wat fijne suiker toe.

Oma’s appelmoes combineert goed met zelfgebakken verse frietjes en klassieke mayonaise!

Over Kokende Oma

Recepten uit grootmoeders tijd
Dit bericht is geplaatst in Bijgerechten, Recepten met de tags , , . Bookmark de permalink.