Poffertjes

poffertjes

Zelfgemaakte poffertjes zijn net zo makkelijk te maken als pannenkoeken. Laat de aanschaf van een poffertjespan je niet tegenhouden;  ze zijn al vanaf ongeveer 10 euro te koop. En met dit oud-hollandse recept maak je in een mum van tijd poffertjes die net zo lekker smaken als bij de poffertjeskraam!

Wil je geen geklieder met het beslag in en rond de pan, schaf dan gelijk een spuitflesje voor beslag aan en een kwastje om de pan mee in te vetten. Nu houdt niets je meer tegen om de poffertjes te bakken, behalve dan het kopen van de ingrediënten.

Wat heb je nodig?
– 250 gram bloem
– 3 deciliter karnemelk
– 2 eieren
– snufje zout
– (vloeibare) boter om in te bakken

Dit recept is voldoende als lunch( of toetje) voor 4 personen.

Bereidingstijd
Het mixen van het beslag en het voorverwarmen van de poffertjespan kosten je ongeveer 5 minuten. Met het bakken van de poffertjes ben je vervolgens nog ongeveer 15 minuten bezig.

Hoe maak je het klaar?
Zet de pan op hoog vuur om goed warm te worden. In een kom mix je vervolgens de bloem, de eieren, de karnemelk en het snufje zout totdat er een glad beslag ontstaat. Is de pan goed heet dan vet je vervolgens de kuiltjes van de poffertjespan in met boter en vult ze met het beslag tot net onder de rand van het kuiltje. De poffertjes keer je (met een vork) wanneer ze van onderen bruin zijn en wanneer het beslag aan de bovenkant nog net niet helemaal gestold is.

Het opdienen van de poffertjes
Serveer de poffertjes met een krul (room)boter en bestrooi de lekkernij met poedersuiker.

De poffertjes kunnen als lunchgerecht worden gegeten, als avondeten (met wat fruit) of als toetje (met wat ijs erbij). Eet smakelijk!

Over Kokende Oma

Recepten uit grootmoeders tijd
Dit bericht is geplaatst in Lunchgerechten, Recepten, Toetjes met de tags , , . Bookmark de permalink.