Oma’s wentelteefjes

wentelteefjes

Heb je nog een zak met oud brood liggen? Dan is het tijd voor Oud Hollandse wentelteefjes! Wanneer je alleen vers brood in huis hebt, geen probleem, doe dan de sneetjes dan even in de toaster voordat je aan het recept begint. Oud of getoast brood neemt meer vocht op dan vers brood.

Wat heb je nodig?
– 8 sneetjes (oud) brood zonder korst
– 3 dl. melk
– 1 ei
– 60 gram suiker
– kaneelpoeder (of geraspte citroenschil, welke smaak je lekkerder vindt)
– boter

Hoe maak je het klaar
Klopt het ei los in een diep bord met 25 gram suiker, een snufje zout en een theelepel kaneel (of citroenschil). Hierna voeg je langzaam kloppend de melk toe. De sneetjes brood (zonder korst!) wentel je één voor één door het mengsel en daarna direct op een stapeltje. Als je alle sneetjes brood door het ei-mengsel hebt gewenteld (ik begrijp opeens waarom ze ‘wentelteefjes heten), giet je voorzichtig in kleine porties de rest van het ei-mengsel over de stapel gewentelde broodsneetjes. Tot al het vocht is opgenomen.

Het bakken van de wentelteefjes
Breng een koekenpan op temperatuur en voeg de boter toe. Nu bak je 2 wentelteefjes tegelijk in de boter langzaam bruin. Halverwege keer je de wentelteefjes om.

Strooi wat suiker over de wentelteefjes en smullen maar!

Over Kokende Oma

Recepten uit grootmoeders tijd
Dit bericht is geplaatst in Lunchgerechten, Recepten met de tags , , , . Bookmark de permalink.