Zandkoekjes

zandkoekjes
Ideaal om te maken op een druilerige dag. Zandkoekjes volgens oud Hollands recept. Niks geen pakje of bakmix, dit recept is super eenvoudig en smaakvol.

Wat heb je nodig voor zandkoekjes?

– 300 gram bloem
– 150 gram witte basterdsuiker
– 1 ei
– snufje bakpoeder
– 200 gram koude boter

Hoe maak je de koekjes klaar?

Kneed alle ingrediƫnten door elkaar tot een soepele bal. Hier ben je ongeveer 5 tot 10 minuten mee zoet. Zorg ervoor dat de bal echt soepel is, anders verkruimelt het deeg straks tijdens het rollen en wordt het een rommeltje. Vervolgens verpak je de bal in huishoudfolie en leg je hem 30 minuten in de koeling om te rusten. In de tussentijd warm je de oven voor op 150 graden (heteluchtoven).

Het uitsteken van de koekjes

Nu komt het leukste gedeelte van het recept. Rol de bal uit tot een dunne plak met een dikte van iets minder dan 1 cm. Het deeg is nu klaar om met koekjesstekers uit te steken. Laat het deeg niet makkelijk los uit de steker, doop deze dan even in wat bloem voordat je het koekje uitsteekt. Leg alle koekjes op een met bloem bestoven bakblik. Of een bakblik met daarop een vel ovenpapier. Bak de koekjes in 10 tot 15 minuten goudbruin. Kijk af en toe of de koekjes al klaar zijn.

Smikkelen maar!

Over Kokende Oma

Recepten uit grootmoeders tijd
Dit bericht is geplaatst in Gebak&taarten, Recepten met de tags , . Bookmark de permalink.