Amandelspijs

zelfgemaakt amandelspijs
In een gevulde koek, speculaas, banketstaaf of als extra smaakvolle bodem van bijvoorbeeld een open perentaart, smaakt zelfgemaakte amandelspijs heerlijk. Veel lekkerder dan die kant en klare uit de supermarkt.

Begin op tijd, want hoe langer de spijs rijpt, hoe verrukkelijker het smaakt. Je kunt het gemakkelijk een week (of nog langer) in de koeling bewaren. Mits goed afgedekt in een vershoudbakje.

En schrijf erop wat er in zit! Bij ons was het bakje met de kostbare amandelspijs zomaar opeens ‘verdwenen’. Waarschijnlijk door een minder oplettende huisgenoot als ‘iets wat over de datum is’ bestempeld. Oeps!

Wat heb je nodig voor amandelspijs?

– 250 ongezouten en blanke amandelen (zonder velletje)
– 250 gram fijne suiker
– 1 theelepel citroenrasp
– beetje citroensap
– 1 los geklopt ei

Hoe maak je de amandelspijs

Maal de amandelen fijn in een keukenmachine of in een speciale amandelmolen. Meng het amandelgruis met de suiker, de citroenschil en – sap en het ei tot een soepel geheel. Leg het mengsel in afdekfolie verpakt in een afsluitbaar vershoudbakje en laat dit minstens 3 dagen (maar liever nog een week of langer) rijpen in de koeling.

Over Kokende Oma

Recepten uit grootmoeders tijd
Dit bericht is geplaatst in Herfst, Recepten, Tussendoortje, Winter met de tags , . Bookmark de permalink.